W ksiazce Jane "The Good Granny Cookbook" mozemy znalezc w rozdziale o sniadaniach przepis na Kedgeree z wedzonym Lupaczem i ryzem, wiec widac, ze ryba na sniadanie wpisuje sie w angielska tradycje sniadaniowa. Ja zapraszam na moj wynalazek i cudowne polaczenie ryby z moim ulubionym chlebowym dodatkiem Musztarda.
KANAPKA Z WEDZONYM LUPACZEM I MUSZTARDA:
Skladniki :
kromka z zytniego chleba, najlepiej wlasnej produkcji,
serek do smarowania do 1.5% tluszczu,
ogorek kiszony lub konserwowy, ale musi byc w zalewie bez cukru,
kawalek wedzonego Lupacza (tylko dla wyjasnienia, on jest stale surowy, tylko z wierzchu podwedzany),
musztarda francuska
Wykonanie:
Rybe nalezy upiec lub ugotowac, to juz kwestia gustu. Ja ugotowalam w mikrofali jeszcze zamrozona.
Na chlebku rozsmarowujemy serek, ukladamy plasterki ogoraska, kladziemy nasza rybke i smarujemy gruba warstwa musztardy. Trudno moze uwierzyc, ale jest to absolutnie pyszne polacznie.
Swietne pelne bialka sniadanie weglowodanowe w MM. Ze wzgledu na obecnosc chleba nalezy zjesc ten posilek przed godzina 12.00.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz