sobota, 12 marca 2011
Lazanki MM
Skladniki:
100g makaronu muszelki,
200g kapusty kiszonej,
200g pieczarek,
1 duza cebula,
przyprawa eko o ktorej pisalam tu
pieprz czarny,
Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente.
Cebule obieramy, kroimy w kostke i podsmazamy z pieczarami na odrobinie oliwy z duza iloscia pieprzu i eko przyprawy. Kiedy ladnie sie przyrumienia, dodajemy kapuste kiszona poszatkowana bardzo dokladnie razem z sokiem. Dusimy przez jakies 10 minut.
Mieszamy z makaronem i gotowe.
Przygotowanie zajmuje jakies 20 min.
Jest to posilek weglowodanowy, ktory musi byc wzbogacony jakims bialkiem, np. jogurt lub kefir do 1.5% tluszczu. No i swietnie nadaje sie do pudelka do pracy :-)
Smacznego!!!
PS. Na blogu, ktory inspiruje mnie do zakupu ksiazek kucharskich, znalazlam adress do strony sklepu Williego, ktorego poczynania w Chocolate Factory sledzilam z zaciekawieniem jakis roku temu. Mozna tam kupic niesamowite gorzkie czekolady. Chyba sie wkrotce skusze...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz