Glaskanie kociego futerka i wspolnie spedzony czas w ogrodku.
Zielone szparagi zapiekane w parmenskiej szynce.
Moje dwie ulubione czerwcowe przyjemnosci - proste i w tej prostocie piekne...
SZPARAGI ZAPIEKANE W SZYNCE PARMENSKIEJ:
Skladniki:
- peczek zielonych lub bialych szparagow,
- kilka plasterkow szynki parmenskiej,
- parmezan
Wykonanie:
Szparagi obgotowujemy w osolonej wodzie, po czym dwa lub trzy owijamy plastrem szynki i ukladamy w zaroodpornym naczyniu. Opiekamy w piekarniku przez jakies 10 minut. Po wyjeciu posypujemy swiezo startym parmezanem. Swietnie smakuja z jajkiem sadzonym lub w koszulce.
aaaa, kota widzę , jaki piękny :)
OdpowiedzUsuńWlasciwie to ona - Kicia ;)
OdpowiedzUsuńaaa Kicia , ma na imię Kicia?
OdpowiedzUsuńbo piknie :D